Szegvári konzultáció

5 484

Kedves Szegváriak!

Az önkormányzati választások óta eltelt közel nyolc hónap alatt számos olyan esemény történt, amelynek kapcsán a település vezetése szeretné kikérni a lakosság véleményét. A válaszadás önkéntes és név nélkül történik.

Kérjük Önöket, hogy szánjanak néhány percet a kérdőív kitöltésére!

Válaszaikat 2020. június 21. 20 óráig várjuk.

A kérdőív kitöltése online


Az alábbiakban a kérdőívben szereplő kérdések olvashatóak el ismét

1. A meg nem választott képviselő jelöltek és önkormányzatot elhagyó néhány dolgozó valótlan állítások, csúsztatások segítségével a jelenlegi szegvári vezetést rágalmazza és lejáratja.
Egyetért-e Ön azzal, hogy ez a tevékenységük nem szolgálja a nagyközség érdekeit?

2. A nemzeti ünnepeinken, amelyik mindegyike a nemzeti összetartozásról szól, jelenleg Szegváron nem egységes az ünnepi megemlékezés. Egyes csoportok a korábbi évek gyakorlatával szemben a faluközösség egészétől elkülönülve tartják saját megemlékezésüket.
Egyetért-e Ön azzal, hogy ezeket a megemlékezéseket a faluközösség újra együtt tartsa meg?

3. Az Ifjúsági Szálláshely tulajdonosa a Szegvári Önkormányzat, üzemeltetője a Kurca-Völgye Egyesület volt ez idáig. Az üzemeltetési jog 2020. május 20-án lejárt.
Egyetért-e Ön azzal, hogy az Ifjúsági Szálláshely üzemeltetője a tulajdonos, a Szegvári Önkormányzat legyen?

4. Az Ifjúsági Szálláshellyel kapcsolatos kiadások eddig a Szegvári Önkormányzatot terhelték, a bevételek pedig a Kurca-Völgye Egyesülethez folytak be.
Egyetért-e Ön azzal, hogy mostantól kezdve a bevételek is a szegvári közvagyont gyarapítsák?

5. A Művelődési Ház felújítása a Kurca-Völgye Egyesület pályázatán keresztül valósult meg, amelyhez a szükséges hitelt az önkormányzat kezességvállalása mellett a Szegvári Falufejlesztő Kft. vette fel. A felújítás keretében kialakított felső szint üzemeltetési joga 2019 augusztusáig a Kurca-Völgye Egyesületé volt.
Egyetért-e Ön azzal, hogy a Művelődési Ház egészének üzemeltetője a tulajdonos, a Szegvári Önkormányzat legyen?

6. A Művelődési Ház felújított részével kapcsolatos kiadások eddig a Szegvári Önkormányzatot terhelték, a bevételek pedig a Kurca-Völgye Egyesülethez folytak be.
Egyetért-e Ön azzal, hogy mostantól kezdve a bevételek is a szegvári közvagyont gyarapítsák?

7. A szegvári autómosót üzemeltető vállalkozás az egész területért 4167 Ft bérleti díjat fizet havonta.
Egyetért-e Ön azzal, hogy ez a bérleti díj a mai piaci árhoz képest irreálisan alacsony, ezért indokolt a megemelése?

8. Az előző ciklusban a szegvári polgármester édesanyja tagja volt a Szegvári Falufejlesztő Kft. felügyelő bizottságának.
Egyetért-e ön azzal, hogy a hivatalban lévő polgármester rokona, családtagja soha ne legyen tagja ennek a testületnek?

9. A Szegvári Falufejlesztő Kft.-nek 2020. január óta nem volt önálló bevétele, kizárólag az önkormányzati támogatásból tudta fedezni a bér és egyéb kiadásait.
Egyetért-e Ön azzal, hogy a kiadásokat nem lehet kizárólag önkormányzati forrásokból fedezni, ezért a Kft. veszteséges működésének átalakítása elkerülhetetlen?