Szegvár Nagyközség polgármesterének tájékoztatása

146

A koronavírus elleni védőoltásnak az önkormányzati intézményeknél foglalkoztatottak által történő kötelező igénybevételéről szóló 599/2021. (X.28.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) 1. § (2) bekezdése szerint a fenntartó önkormányzat polgármestere dönt arról, hogy elrendeli-e a Korm. rendeletben foglaltak alkalmazását, azaz a SARS-CoV-2 koronavírus elleni védőoltás kötelező igénybevételét az önkormányzati intézményekben (Szegvári Egyesített Szociális Intézmény, Kurca-parti Óvoda, Szegvári Egyesített Közművelődési és Muzeális Intézmény továbbá a Szegvári Polgármesteri Hivatal) foglalkoztatottak tekintetében.

Mint Szegvár Nagyközség polgármestere, a rendelkezésemre álló információk alapos mérlegelése után úgy döntöttem, hogy nem rendelem el a rendeletben foglaltak alkalmazását, minden foglalkoztatott szabadon eldöntheti, hogy felveszi-e a védőoltást.  

Ezzel egyidejűleg azonban minden önkormányzati intézményben dolgozó, a koronavírus elleni védekezés céljából be nem oltott foglalkoztatottat, továbbá minden be nem oltott szegvári lakost tisztelettel arra kérem, hogy újra, és alaposan fontolja meg az oltás felvételének lehetőségét. A környéken az utóbbi napokban ismét emelkedni kezdett a koronavírussal fertőzöttek száma. Sajnos valószínűleg elkerülhetetlen, hogy a járvány negyedik hulláma elérje Szegvárt, így egyre nagyobb szerephez jut az oltás felvételéről való döntés mind a saját egészségünk védelme, mind a másokért való társadalmi felelősségvállalás érvényesülése érdekében.

Szegvár, 2021. november 2.

Szabó Tibor György, polgármester