Sportolj velünk–(Olimpikonok kiállítása) avagy karantén záró buli

  • Helyszín: Művelődési Ház illetve az előtte lévő közterület, iskolaudvar, tekepálya
  • Időpont: 2021. június 12. 
  • Pályázati forrás: TOP-5.3.1-16-CS1-2017-00015 „A helyi identitás és kohézió erősítése Szegváron és Derekegyházon”

A résztvevőket köszöntötte, Vajda Gabriella, a TOP-5.3.1-16-CS1-2017-00015 pályázat konzorciumi tagjának a Tűzköves Alapítványnak az elnöke.

A rendezvény megszervezésének elsődleges szempontja, minél több személy motiválása a részvételre és aktív mozgásra. Külön kuriózumot jelentett a téma, az olimpikonokról szóló megemlékezés, hiszen Szegvár település számos olimpikont tart nyilván, akik a település szülöttei.

A település eddig is méltón emlékezett meg Róluk, hiszen a Polgármesteri Hivatal bejárata mellé emléktáblát helyezett el. A rendezvény meghívott vendége volt Tégla Ferenc olimpikon volt, Ő is köszöntötte a megjelent vendégeket.

Tégla Ferenc szegvári olimpikon relikviáiból kiállítást lehetett megtekinteni. Kiállításra került az 1968 évi olimpián viselt formaruhája, sporttáskája, valamint számtalan oklevél és érem is, melyek idézték az 1972 es és 1976 os olimpiai részvétel tárgyiasult emlékeit is. Mellékletben összegyűjtve riportban sporttörténeti életútja.

A sportszervezés terén nagyon sokszínű, változatos és élményekben gazdag kínálat mutatkozott.

A rendezvény beharangozása több csatornán keresztül történt meg, a közösségi média felületein illetve egy rövid videón keresztül is sok emberhez eljutott az információ.

Elsőként Borsos Nóri Full Body training elnevezésű edzésformáját próbálhatták ki a vállalkozó kedvű látogatók.

A szakág két kiválóságának fantasztikus BMX bemutatójával folytatódott a program. Vidakovich Fülöp, a FISE extrémsportok világkupáján első helyezett amatőr kategóriában illetve több magyar bajnoki cím tulajdonosa és Szabó Dávid Flatland amatőr világbajnok, akik elképesztő trükkökkel szórakoztatták a közönséget.

Ezután Gut Gabi alakformáló edzését volt lehetőség kipróbálni. A színpadon bemutatkoztak a szegvári focicsapat tagjai, majd Hajagos Máté hatszoros freestyle magyar bajnok focista tartott bemutatót, majd ezt követően a szegvári kis focisták is megmutathatták a labdaforgatásban elsajátított tudásukat.

A résztvevők ezután sem maradtak mozgás nélkül, Borsos Nóri Jump It programját sokan próbálták ki. A délután legfényesebb csillagai kétségtelenül a Fly Addiction kosarasai voltak, akik egy fergeteges bemutató show keretében kápráztatták el a közönséget.

A rendezvény műsorvezetői Szeri Csaba és Bagi Mátyás voltak, akiket a pult mögött Dj – G3RIX követett.

A Tűzköves Alapítvány lovaival a szervezők az Új Iskola udvarán várták a látogatókat, akik a helyszínen ki is próbálhatták a lovaglást. A rendezvény alatt a Művelődési Ház udvarán kispályás foci mérkőzés került megrendezésre.

A délután folyamán a Tekepálya is folyamatosan látogatható volt. A legkisebbek részére ugrálóvár biztosította a fitt napon való önfeledt szórakozást.

Az alapítvány elnöke, Vajda Gabriella, személyesen is példát mutatott a rendezvényen, hiszen mindvégig lelkesen edzett.

A helyszín előkészítése során a résztvevők biztonsága kapta a legnagyobb prioritást.

A szervezők nagy tapasztalattal rendelkeznek a sportprogramok szervezése területén, mivel 5. alkalommal hirdettek ilyen eseményt.

A szervezők figyelembe véve a közösség szükségletfelmérését, ismét más sportprogrami elemekkel kedveskedtek a résztvevőknek., lovas foglalkozások, futball meccsek és tekézési lehetőség.

A délután folyamán magas számban érkeztek a rendezvény iránt érdeklődők. A gyermekek hamar feltalálták magukat, hiszen lovaglás mindig kedvelt mozgásforma.

A nap végére kellően elfáradt mindenki. A mozgás, a közösségi élmény, a szabad levegő elősegítette az egészséges életmódra való nevelés, melyet reményeink szerint a jövőben is priorizálni fognak a családok.