Rajzpályázat – Beadási határidő: 2021. május 30.

291

„Itt közlekedem, vigyázz rám!”

Új táblákkal a gyermekek biztonságáért

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat a Csongrád-Csanád Megyei Rendőrfőkapitányság Megyei Balesetmegelőzési Bizottságának szakmai támogatásával rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyermekek felső tagozatos tanulói részére.
Közös célunk, hogy a gyermekek az oktatási intézmények környékén biztonságban legyenek, ezért a gyermekeket kérjük, rajzaikon keresztül hívják fel a közlekedők figyelmét arra, hogy az iskola környékén közlekedjenek lassabban, óvatosabban, vigyázzanak rájuk.
Olyan nagyobb méretű ábrákkal illusztrált rajzokat várunk, melyek a későbbiek során fém táblákra – mint figyelemfelkeltő tájékoztató tábla – könnyen nyomtathatók! A rajz legyen egyszerű, figyelemfelhívó.

  • A rajzpályázat címe: „Rajzolj figyelemfelhívó közlekedési táblát, melyet szívesen látnál az iskoládnál’” „Itt közlekedem, vigyázz rám!”
  • A rajz tudatosítsa az arra közlekedőkben, hogy gyermekek megjelenésére, közlekedésére számítsanak, mindannyian figyeljenek rájuk.
  • Az alkotások mérete kizárólag A/4 vagy A/3 méret lehet. Alkalmazott technikák: grafit, színes ceruza, porpasztell, olajpasztell, tus, tempera, olaj.
  • A pályamunkákat a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat postai címére (6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 2-4.) kell beküldeni 2021. május 14-ig az alkotó adatainak (név, életkor, lakcím, szülő/pedagógus telefonszáma, iskola megnevezése) feltüntetésévél.
  • Díjazás: I. helyezett aktivitásmérő órát kap, illetve az adott járásban az ő közlekedési tábla rajza kerül kihelyezésre az intézmények elé.
  • Díjazás: II., III. helyezett CSCSMRFK-MBB ajándékcsomag/tárgyjutalom

A zsűri által kiválasztott rajzokból közlekedési figyelemfelhívó táblák készülnek és járásonként egy pályaműből a legforgalmasabb iskolák közelében lesz kihelyezve, ahol nincs forgalomirányító fényjelző készülék és nincs kijelölt gyalogos átkelőhely. A pályázathoz kreatív munkát és sok sikert kívánunk!

„… hogy mindenki hazaérjen!”

„A Csongrád-Csanád Megyei Identitás erősítése” című, TOP-5.3.2-17-CS1-2020-00001 projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.
A projekt kedvezményezettje a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat.