Önkormányzati szociális juttatások decemberben

78

Szegvár Nagyközségi Önkormányzat a szűkös források ellenére, de a felelős gazdálkodásnak köszönhetően idén decemberben is segít a szociálisan rászorultaknak. Talán a legsebezhetőbb réteg a településen azok a személyek, akiknek a lakhatáshoz a rezsicsökkentett közüzemi költségekhez illetve a gyógyszerek kiváltásához szociális támogatásra van szükségük. Sajnos sok esetben a rászorultaknak választaniuk kell, hogy tüzelőt vagy kenyeret vesznek, kiváltják-e az orvos által felírt összes gyógyszert vagy inkább élelmet vásárolnak. A meghatározott összeg alatti rendszeres jövedelemmel rendelkezők ezért lakhatási, gyógyszer vagy települési támogatásban részesülhetnek az Önkormányzattól.

A lakhatási támogatásban részesülőknek december 13-án (hétfőn) 10.000,- Ft, a gyógyszer támogatásban részesülőknek december 14-én (kedden) 10.000,- Ft továbbá az idei újszülött szegvári gyermekek részére december 16-án (csütörtökön) szintén 10.000,- Ft szociális támogatást biztosít az Önkormányzat. A támogatás készpénzben vehető fel a Polgármesteri Hivatal pénztárában. Akinek nem alkalmas a fent megjelölt időpont, december 21-én (kedden) tudja felvenni a kapott támogatást a pénztárban.

A fenti szociális jellegű támogatás mindösszesen 1.340.000,- Ft értékű. A pénzbeli támogatáson felül az Önkormányzat idén is sikerrel pályázott szociális célú tüzelőanyag beszerzésére a Belügyminisztérium pályázatán. A sikeres pályázatnak köszönhetően 656 mázsa barnakőszén kiosztásáról dönthet az Oktatási, Kulturális és Szociális Bizottság. A szén 25 kilós zsákokba van csomagolva, amelyek kiszállítását a Szegvári Falufejlesztő Kft. munkatársai már megkezdték. A szociális célú tüzelőanyag támogatás összértéke az Önkormányzat által fizetett önerővel együtt, de a szállítási költségek nélkül 2.499.360,- Ft.

Szabó Tibor György, polgármester