Légi szúnyoggyérítés 2020. július 30.

761

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén

LÉGI ÚTON történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A kezelés pontos időpontja:

2020. július 30. napján,

a napnyugtát megelőző 1,5 órában.

Rossz idő esetén tartaléknapok: 2020. július 31-augusztus 01.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Ezúton szeretnénk megköszönni Farkas Sándornak, választó kerületünk országgyűlési képvielőjének, miniszterhelyettes úrnak a közbenjárást, melyet a szúnyoggyérítés kapcsán tett.