Kérdések-válaszok a tömegközlekedésről

1 065

Tisztelt Lakosok!

Ezúton is köszönjük mindenkinek a segítségét, aki 2020. május 11 és május 20 között a Menetrendi javaslatok kérdőívünket anonim módon kitöltötte.

Május 20-án a javaslatokat továbbítottuk KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Dél-Alföldi Közlekedésszervező Iroda részére, akik a mai napon a következő válaszokat adták.

(Mivel a kérdőív anonim módon került kitöltésre, így a javaslatokat közzé tesszük.)


Kórógyszentgyörgy vasúti megálló továbbra is használható opció legyen.

MÁV-START Zrt.: Nem tervezzük a vasútimenetrendből a megállóhely törlését.


Szegvár pusztai sarok megálló gyorsjáratos megálló legyen. Illetve délután hétvégén is legyen megoldott a 18 órakkor végző emberek munkából haza jutása Szentes – Mindszent viszonylatban ne csak este fél 8 kor.

VOLÁNBUSZ Zrt.: A gyorsjárati jelleggel közlekedő járatok megállása a Pusztai köz megállóhelyen végrehajtható a Kinizsi utcai megállás helyett kísérleti jelleggel 2020. dec. 13-tól.


Nagyon sok embernek segítség volna, ha minden buszjárat érintené a Mindszent, Alvízmű megállóhelyet.

VOLÁNBUSZ Zrt.: A nem gyorsjárati jelleggel közlekedő járatok jelenleg is Mindszent Alvízmű megállóhely érintésével közlekednek, amely irányonként mintegy 25 db járatot jelent. A gyorsjáratok esetében az Alvízmű megállóhoz szükséges betérő menetidő növelő hatású, amely a jelenlegi közlekedési rendet, átszállási kapcsolatokat negatívan befolyásolná, ezért nem tervezünk további járatokat az Alvízmű mh-ig közlekedtetni.


Jó volna, ha Mindszentről Szentes irányába az első busz indulna 4:00-kor. A megküldött észrevétel az emlékeztető mellékletét képezi.

VOLÁNBUSZ Zrt.: A hajnali peremidőben Mindszent-Szegvár-Szentes között új járatot indítani nem tervezünk.


Több járat indítása a kórház felé (főleg délelőtt és visszafelé is, átszállás nélkül), valamint délutáni időpontokban iskola időn kívül is 2-3 között maradjanak meg a járatokból!

VOLÁNBUSZ Zrt.: Az utazási igények ideiglenes csökkenése miatt, a pandémia után vizsgáljuk meg az utasforgalmat.


Hétköznapokon a tanév tartalma alatt közlekedő busz 8 óra 47-kor van Szegváron és megy Csongrádig. Azt kérnék, hogy ez a járat egész évben közlekedjen. A szegvári idősebbek ezzel a járattal mennek a fürdőbe kezelésekre, rendelőintézetbe felülvizsgálatra, kórházhoz. Nagyon jó lenne, ha egész évben járna ez a busz.

VOLÁNBUSZ Zrt.: A tanév alatt munkanapokon közlekedő 5004/113 sz. járat közlekedtetésének kiterjesztését a nyári tanítási időszakra nem tervezzük.


A Pusztai köznél is álljanak meg a gyorsjáratok, mert ott sokkal több fel és leszálló van, mint a Kendergyárnál.

VOLÁNBUSZ Zrt.: A gyorsjárati jelleggel közlekedő járatok megállása a Pusztai köz megállóhelyen végrehajtható a Kinizsi utcai megállás helyett kísérleti jelleggel 2020. dec. 13-tól.


Szegvárról sűrűbb járatindítás kellene! Csatlakozzon jól Szeged felé. Közvetlen járat Budapestre! A megküldött észrevétel az emlékeztető mellékletét képezi.

VOLÁNBUSZ Zrt.: A Szegvár felől érkező járatok csatlakozása biztosított Budapest irányába, illetve vissza irányban. A járatsűrűség megfelelő, Szegedre a két órás ütemben közlekedő gyorsjáratok még további közvetlen járatok is közlekednek. Új járat indítását nem tervezzük.


Szentesen kiterjeszteni a helyi járat útvonalát. (Az egész várost érintse)

VOLÁNBUSZ Zrt.: A bejegyzésból nem eldönthető, hogy milyen viszonylatra gondolnak. A város helyi közlekedése a társadalmi egyeztetési folyamatnak nem képezi tárgyát, abban a KTI Nonprofit Kft. nem illetékes.


Nem pontosan érkeznek a buszok Szegvárra. A megküldött észrevétel az emlékeztető mellékletét képezi.

VOLÁNBUSZ Zrt.: Nem egzakt az észrevétel, így nem vizsgálható ki érdemben.


Szentesről Szegvárra 10:30 és 12:00 között is induljon járat.

VOLÁNBUSZ Zrt.: A 10:30 órakor induló 5004/116 sz. járat munkanapokon 30 perccel később indul 2020. december 13- ától.