Játszótér Info

1 072

Tisztelt Lakosok!

Szeretnénk hiteles tájékoztatást adni a központi játszótér helyzetéről.

2023. október 6. napján a település területén lévő játszóterek felülvizsgálatát elvégezte a Tisza Park Kft. és ellenőrzési jegyzőkönyvben rögzítette a javítási feladatokat.

Ezeket a javítási feladatokat az Önkormányzat el fogja végezni április, május hónapban.

A Tisza Park Kft. az ellenőrzés során elmondta, hogy a játszótér mellett lévő kültéri kondi és fitnesz eszközök állapota hiányos, javításra szorul, illetve szakmai szempontból sem megfelelő, mert kerítéssel kellett volna leválasztani a játszótér területéről, hiszen a kisgyermekekre így ebben a formában veszélyt jelent.

Az Önkormányzat mérlegelte a Tisza Park Kft. javaslatait, és a központi játszótér kihasználtságát figyelembe véve arra a döntésre jutott, hogy bővíteni kell a központi játszótér eszközparkját.

Ezt csak úgy tudjuk kivitelezni, ha a kondi és fitnesz parkot eltávolítjuk a területről.

A játszótér felülvizsgálata óta azon dolgozik az Önkormányzat, hogy megteremtse a forrását a játszótéri eszközök javításának, cseréjének.

Az Adventi Adománygyűjtés során is ez állt a fókuszban.

Tisztelettel szeretnénk ezúton megköszönni minden adományozónak, mert a jelenlegi állás szerint összesen 1 109 595 Ft gyűlt össze, ami számszerűsítve azt jelenti, hogy az Önkormányzat támogatásával kiegészítve 3 328 785 Ft-ot tudunk új játszótéri eszközökre fordítani.

A célunk az, hogy 2024. május 26. napjáig, azaz Gyermeknapig a központi játszótér felújítva és kibővítve kerülhessen átadásra a településen lévő gyermekek nagy örömére.

A munkálatok alatt kérnénk a szegváriak szíves türelmét, reméljük, hogy az eredmény mindenkit kárpótolni fog!