Gyermekvédelmi Tanácskozás

1 990

Március 20-án évi rendes egyeztetését tartották a Szegvári Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézményben a gyermekvédelmi jelzőrendszer helyi szervei valamint a Szentesi Családsegítő Központ, a Szentesi Járási Hivatal Gyámhivatala valamint a Szentesi Rendőrkapitányság illetékes munkatársai.

Az egyeztetésen szó esett többek között a folyamatban lévő gyámhivatali eljárásokról, a kiskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények számáról, a helyi nehezebb sorsú családok anyagi helyzetéről, a szociális hálóról, az óvodában felmerülő családjogi problémákról, a helyi gyermekotthonról vagy az iskolában felmerülő gyermekvédelmi helyzetekről. A tapasztalt szakemberek konstruktív légkörben eredményes megbeszélést tartottak.

A tanácskozáson részt vett Szabó Tibor György, Szegvár polgármestere is, aki az önkormányzat nevében biztosította a jelen lévőket, hogy minden tőle telhető támogatást, segítséget meg fog adni a jövőben is a helyi szociális jellegű gondok megoldása érdekében. Az önkormányzat duplájára emelte a lakhatási támogatás és a gyógyszertámogatás korábbi összegét, és megemelte a szociális juttatások tekintetében a jogosultság felső határát valamint az adható támogatás mértékét is a 2024. évtől.