Fitt Nap – Közösségek Futóversenye

  • Helyszín: Szegvár Nagyközség, Károlyi-kastély
  • Időpont: 2022. május 20.
  • Pályázati forrás: TOP-5.3.1-16-CS1-2017-00015 „A helyi identitás és kohézió erősítése Szegváron és Derekegyházon”

A Tűzköves Hagyományőrző, Ismeretterjesztő és Kulturális Alapítvány 2022. május 20. napján tartotta meg a TOP-5.3.1-16-CS1-2017-00015 azonosítószámú projekt keretében a Fitt Napot. A Fitt Nap fő elemét a Közösségek Futóversenye programelem tette ki.

A szervezők nagy hngsúlyt fektettek arra, hogy széles korosztályt elérjenek, megmozgassanak.

A futóversenyek előtt a szentesi Colosseum edzőterem szakképzett edzője, Bagi Alexandra tartott a fiataloknak bemelegítést, annak érdekében, hogy a gyermekek vázizmai rugalmassá, mozgékonnyá váljanak.

A délelőtt folyamán megtartottál a korcsoportos futóversenyeket. Elsőnek az óvodás korú gyermekek mérettették meg magukat, majd az alsó tagozatos gyermekek és a legvégén a felső tagozatos fiatalok következtek. Minden versenyző nagyon szívesen vett részt a futamokon, örültek, hogy kint a szabad levegőn tölthetik idejüket.

Az Ovi Olimpián a szervezők különböző csoportos és egyéni ügyességi feladatokat állítottak össze, melyen a gyermekek nagy lelkesedéssel vettek részt.

A Csongrád Megyei Diáksport Egyesület sportos vetélkedővel színesítette a délelőtti programot.

A nap folyamán a hangulatfelelős Hortobágyi Gyula volt, aki mozgáshoz a zenét is szolgáltatta.

A szervezők figyelembe véve a közösség szükségletfelmérését, új sportprogrami elemekkel kedveskedtek a résztvevőknek. Két új edzésformát is kipróbálhattak: DORS köredzés és alakformáló torna.

Egész nap lehetőség volt a lovaglásra és Szűcs Sándor vezetésével a Bozsik-programos foglalkozásokra.

A nap végén senki sem távozott üres kézzel, ugyanis a szervezők rengeteg ajándékkal készültek az eredményhirdetésre. Továbbá a salátabárban hideg ivóvíz és friss zöldség, gyümölcs várta a résztvevőket.

A Tűzköves Alapítvány a felnőtt korosztályra is gondolt, részükre Nordic Walking foglalkozást szerveztek a Zöldlépés Nordic Walking Egyesület együttműködésével.

A Fitt Nap nagyon sikeresnek mondható, hiszen 192 főnek sikerült elhozni a mozgás örömét a legkisebbektől a felnőtt korosztályig. Tudományos kutatások igazolták a mozgás a tanulók iskolai teljesítményére, valamint egészségére gyakorolt kedvező hatásait. A mozgás során átélt pozitív élmények, a személyiségformáló hatásán túl, az aktív életmód melletti elköteleződést is megerősítik.