Egységes kérelem beadás 2020

971

Kedves Szegvári Gazdálkodók!

2020. április 6-án megnyílik az egységes kérelem (EK) kitöltési felülete és lehetővé válik a gazdálkodók kérelmeinek benyújtása. Az erről szóló rendeletek a Magyar Közlöny 63. számában jelentek meg.

Fontos, hogy a szankciómentes kérelembeadásra 2020. április 6. és 2020. május 15. közötti időszak áll rendelkezésre. A 2020. május 15-ét követően benyújtott kérelmek szankciómentes módosítására (a hétvége és a Pünkösd miatt) június 2-ig van lehetőség, a módosítással érintett jogcímre megállapítandó támogatási összeg munkanaponkénti egy százalékos csökkentésével járó szankciós módosításra pedig 2020. június 9-ig nyílik mód.

Az idei évben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaránál a korábbi évekhez képest a koronavírus-járvány okán változás következik be az egységes kérelmek beadása során:

  1. Minden érintettet telefonon fognak felkeresni a Falugazdászok, és tájékoztatni fogják a további teendőkről
  2. A Falugazdászok az egységes kérelmek beadását telefonon fogják lebonyolítani (ezért javasolt a 2019. évben benyújtott egységes kérelmet előkészíteni)
  3. Szegváron a Falugazdász Irodában határozatlan ideig nincs ügyfélfogadás, személyes ügyintézésre csak és kizárólag indokolt esetben kerülhet sor, előre egyeztetett időpontban a szentesi Falugazdász Irodában

Sallainé Kispál Zsuzsanna Falugazdász a továbbiakban telefonos ügyfélfogadást tart:

+ 36 30/ 925-3188