Egészségház felújítása Szegváron

969

Szegvár Nagyközségi Önkormányzat 178 912 558 Forint vissza nem térítendő támogatást nyert a TOP-4.1.1-16-CS1-2020-00003 projekt azonosítószámú „Egészségház felújítása Szegváron c. pályázaton belül.

  • Kedvezményezett neve: Szegvár Nagyközségi Önkormányzat
  • Projekt azonosító száma: TOP-4.1.1-16-CS1-2020-00003
  • A szerződött támogatás összege: 178 912 558 Ft
  • Támogatás mértéke: 100%
  • A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.12.28.
  • Műszaki átadás- átvétel dátuma: 2023.12.28.

A TOP-4.1.1-16-CS1-2020-00003 számú, „Egészségház felújítása Szegváron” elnevezésű projekttel Szegvár Nagyközségi Önkormányzat a Szegvár, Hunyadi János utca 2. szám alatt található, jelenleg is orvosi rendelőként működő épület korszerűsítését, bővítését tervezi, melynek köszönhetően a házi, fogorvosi és védőnői ellátás egy a mai követelményeknek megfelelő, korszerű létesítményben válik elérhetővé a lakosság számára. Az épületben 3 háziorvosi, két fogorvosi, 2 védőnői és két iskola orvosi körzet található.

A projekt keretében az energetikai korszerűsítés érdekében a homlokzati nyílászárók cseréje és a teljes határoló felület hőszigetelése történik meg. A meglévő, elavult vizesblokkok felújítása, a belső burkolat és gépészeti berendezések és szerelvények cseréje is szükséges, illetve az egészségház dolgozói számára szükséges öltöző és vizes blokk megépítésére is sor kerül.

A teljes építmény lapos tető helyett magas tetőt kap, kiküszöbölve ezáltal a korábban jelentős problémát okozó beázásokat.

Az épületen részleges akadálymentesítés kerül megvalósításra, valamint a jelenlegi elektromos hálózatának állapota sem felel meg az előírt szabványoknak, így az elektromos rendszer felújítása is megtörténik. Az épületen belül kialakításra kerül további egy orvosi rendelő, a megfelelő minőségű és hatékony orvosi ellátás érdekében pedig új, az alapellátáshoz kapcsolódó orvosi eszközök kerülnek beszerzésre.

A védőnői szolgálat esetében a pályázati felhívás által is elvárt kötelező informatikai eszközök beszerzésére is sor kerül, melyek jelenleg nem állnak rendelkezésre, a méhnyakszűréshez kapcsolódó eszközök pedig jelen projekt keretében korszerűsítésre kerülnek, hiszen elavult, régi eszközökről van szó, ezek cseréje időszerű.

A projekt átfogó célja az egészségügyi alapszolgáltatások vonzóbbá tétele, a célcsoport egészségi állapotának javítása infrastruktúrafejlesztéssel és a munkakörülmények minőségi javításával.

A projekt specifikus céljai:

  • a településen élők számára korszerű infrastruktúrával rendelkező háziorvosi, fogorvosi, iskola-egészségügyi ellátás és védőnői szolgálat biztosítása az alapellátásokat jelenleg biztosító épület korszerűsítése és felújítása révén,
  • megfelelő minőségű ellátás biztosítása a beszerzendő korszerű orvosi eszközöknek köszönhetően
  • az intézmény fenntartási költségeinek csökkentése energiahatékonysági intézkedések által.

Fontos megemlíteni, hogy a fejlesztésnek köszönhetően a jelenleg betöltetlen 1 háziorvosi és 1 fogorvosi praxis a projekt befejezéséig betöltésre kerül.

További információ kérhető: Szabó Tibor György polgármester úrnál, a polgarmester@szegvar.hu elérhetőségen.

Sajtóközlemény a projekt zárásáról:

Sajtokozlemeny_ERFA

A műszaki átadás-átvételen az elkészült épületről az alábbi fényképek készültek: