Bűnmegelőzési információs pont

1 214

A Szentesi Rendőrkapitányság szervezésében mobil bűnmegelőzési centrum teljesít szolgálatot Szegváron 2017. November 9-én 11:30 – 13:30-ig a Polgármesteri Hivatal előtt.

A szakemberek a helyszínen kialakított információs ponton a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által rendelkezésre bocsátott Mobil Bűnmegelőzési Centrummal – vagyis egy minden prevenciós kellékkel ellátott mikrobusszal jelennek meg. Szórólapokkal hívják fel a figyelmet vagyontárgyaik megőrzésére és az áldozattá válás elkerülésére. A rendőrség standján munkatársainktól mindenki tájékoztatást kaphat személy- és vagyonbiztonságot érintő kérdésben.

Az átalakított, felmatricázott mikrobusz külső felületén színes, nagyméretű fotók, feliratok hívják fel a figyelmet a bűnmegelőzés fontosságára. A járműben helyet kaptak azok az eszközök – elektronikus szemléltető eszközök, vagyonvédelmi és drogprevenciós bemutató táskák, bűnmegelőzési tablók, kiadványok, szórólapok, valamint egy nagyméretű sátor –, amelyekkel komplex megelőzési információkat tudnak átadni a veszélyeztetett rétegeknek.
A speciális gépjárműből az országban mindössze három áll rendelkezdésre. A dél-alföldi régió – Csongrád, Békés és Bács-Kiskun – mellett Baranya, Tolna és Pest megye déli részén is teljesít majd szolgálatot a jármű.

A Szentesi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberei a „Házhoz megyünk” vagyonvédelmi projekt és a „Bike Safe” kerékpár regisztrációs programmal, bűnmegelőzési tanácsokkal és hasznos információkat tartalmazó kiadványokkal várja az érdeklődő valamint kerékpárjukat regisztrálni kívánó állampolgárokat.

A Bike Safe programról bővebben: