Augusztus 20-i ünnepség Szegváron

679

Tisztelt Szegváriak!

2020 márciusa óta számos rendezvény maradt el településünkön.  Sajnos, az idei falunapot sem tudjuk megtartani, hiszen figyelembe kell venni a létszámkorlátozásra előírt szabályokat.

Tekintettel arra, hogy a fertőzés veszélyét leginkább a tömegrendezvények hordozzák magukban, az augusztus 20-ai ünnepséget a művelődési házban a nagyterem befogadóképességét figyelembe véve tudjuk felelősségteljesen megtartani.

A járvány továbbra is jelen van, újra erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van.

Köszönjük szíves megértésüket, támogató hozzáállásukat!

 „Az elmúlt napokban diagnosztizált új fertőzések arra figyelmeztetnek, hogy a megelőzés legfontosabb módja most az, hogy akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe. Az utóbbi időben előfordult új fertőzések többsége arra vezethető vissza, hogy többen, akik ugyan észlelték magukon a tüneteket, nem vették elég komolyan, és ennek ellenére elmentek kisebb-nagyobb családi, baráti összejövetelekre, ahol másokat is megfertőztek. A kockázatos külföldi utazások kerülése, valamint az üzletekben és tömegközlekedésen előírt maszkhasználat és távolságtartás mellett tehát az egyik leghatékonyabb védekezési forma az, ha továbbra is éberek és fegyelmezettek vagyunk, és komolyan vesszük a koronavírusra utaló jeleket függetlenül attól, hogy jártunk-e külföldön. Ha ezt betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés továbbterjedését és emiatt további korlátozó intézkedések bevezetését.”