30 éves jubileumi ünnepség

373

Október 8-án, szombaton tartotta a Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete Szegvári Csoportja a megalakulásának 30 éves jubileuma alkalmából tartott ünnepséggel egybekötött közgyűlését. A csoportot immár 20 éve igazgató Arany Lajosné köszöntötte a megjelent vendégeket, majd megtartotta a csoport beszámolóját. A szegvári elnök megköszönte az egyesület nélkülözhetetlen tagjainak segítségét, akik nagyban közreműködtek az egyesület ügyeinek előre lendítésében.

Az Önkormányzat részéről Szabó Tibor György polgármester megköszönte Arany Lajosnénak az egyesület tagjainak összefogását, igazgatását, és ígéretet tett arra, hogy lehetőségeihez mérten az Önkormányzat amiben csak tudja, a jövőben is segíteni fogja az egyesület tevékenységét. Várhatóan hamarosan egy hagyományos ételek receptjeit tartalmazó füzet kerül kiadásra az egyesület által, amihez felajánlotta a polgármester az Önkormányzat segítségét.

Arany Lajosnét és a szegvári tagokat ezután Kurucsai Szabolcs a Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesületének elnöke köszöntötte. A szegvári csoport körülbelül 70 tagból áll, az évforduló megünneplésére azonban eljöttek többek között a megyei egyesület szentesi, hódmezővásárhelyi és klárafalvi csoportjai is. A Bazsa Mári Népdalkör és a hódmezővásárhelyi csoport ünnepi műsorral is szolgált. A szépszámú publikum az ízletes marhapörkölt elfogyasztása után további előadók műsorát és egymás társaságát élvezhette, majd a tombola sorsolását izgulhatta végig a nap hátra lévő részében.